Pitch en Putt Bond Nederland - PPBN

Nieuwsoverzicht

IPPA WK Pairs

DE PPBN wenst onze Nederlandse afvaardiging Peter, Mischa, Esther en Maurits veel succes op het IPPA WK Pairs op de Canarische Eilanden dit weekend.

 


Inschrijving NRT2 – Papendal geopend

Op zondag 15 april a.s. wordt op Pitch&Putt Papendal het 2e NRT van het seizoen gespeeld. De inschrijving is per heden geopend en sluit zondag 8 april om 23:59 uur. Het nieuwe format vind je HIER. Hier vind je tevens de informatie omtrent de dagindeling.

De inschrijving gaat vanaf dit seizoen via het PPBN handicap- en registratiesysteem. De links naar dit systeem vind je hieronder. Tevens vind je in dit systeem ook de huidige inschrijflijst en, zodra deze bekend, is de flight indeling voor ronde 1 en 2:

Mobiele telefoon: https://ppbn.prowaregolf.nl/mobile
Pc/laptop/tablet: https://ppbn.prowaregolf.nl/

Nadat je je ingeschreven hebt, dien je middels onderstaande formulier de betaling te voldoen. Nadat deze voldaan is, is je inschrijving definitief*

De huidige inschrijflijst op categorie vind je HIER.

*indien het NRT overschreven is en je uitgeloot bent van deelname krijg je, conform de criteria in het format Nationaal Ranking Toernooi, je geld terug.


 


Tips inrichten PPBN handicap- en registratiesysteem

Inmiddels zijn de WTC’s/ verenigingen druk bezig met het aanmaken van de clubcompetities. Daar zijn we heel blij mee, maar zien ook dat er soms nog wat verwarring is bij het aanmaken van het aantal ronden en/of je nu wedstrijden moet inrichten als Stableford of Strokeplay.

Uitgaande dat je als club zowel een standaard Stableford, als een standaard Strokeplay competitie speelt, moet je het volgende doen:

-Maak alle wedstrijden (ronden) aan als Strokeplay 

-Maak een (Strokeplay) meerronden aan en hang hier alle wedstrijden onder

-Zowel bij de wedstrijduitslag als de uitslagen van de competitie (meerronden) zie je nu 2 standen, namelijk Strokeplay en Stableford

Voor meer informatie zie de wedstrijdhandleiding in het PPBN handicap- en registratiesysteem.


Bij de koppeling op de website wordt ook uitgegaan van een standaard Strokeplay en Stableford competitie. Stel dat je werkt met bruto-netto of wedstrijden anders aanmaakt dan Strokeplay, kun je de juiste scoreverwerking alleen terugvinden in het PPBN handicap- en registratiesysteem.

Voor eventuele vragen of hulp bij het inrichten, kunnen jullie uiteraard terecht bij het bondsbureau: bondsbureau@ppbn.nl.

 


Notulen + Presentatie WTC dag

Zoals eerder gemaild aan de bij ons bekende WTC’s, hierbij de notulen + presentatie van de WTC dag 2018.

Notulen:


Presentatie:

 


Pitch en Putt Koekange 20 jaar


Update PPBN handicap- en registratiesysteem 3

Zoals ook getoond op de landelijke WTC-dag krijgt de implementatie van het PPBN handicap- en registratiesysteem steeds meer vorm. Inmiddels hebben de eerste WTC’s hun competitie aangemaakt en gaan vanaf dit seizoen: Heerde, Orvelte, Koekange, Papendal, ’t Lohr, Molenhoek, Rhoon en Strand Horst volledig over op het PPBN handicap- en registratiesysteem. De verwachting is dat er dit seizoen nog een aantal WTC’s/verenigingen gaan volgen. Hier zijn wij super trots op!

Waarom kiezen WTC’s/verenigingen/banen voor ons systeem?

  1. Wie bieden zowel een PC- als mobiele omgeving
  2. Ons systeem is eenvoudig in gebruik
  3. Spelers werken aan hun handicap geldend voor bondstoernooien
  4. Wij werken met een course rating (iedere baan heeft zijn eigen moeilijkheidsgraad)
  5. Ons systeem werkt interactief met de website, waardoor spelers makkelijk competitie uitslagen kunnen volgen en vergelijken
  6. Voor maar 5 euro per lid kun je al meedraaien in dit systeem en hierin hoeft jouw baan niet per se aangesloten te zijn bij de PPBN. Het is en blijft een systeem ‘van en voor de leden’

Indien je je lidmaatschap voor 2018 nog niet verlengd hebt, doe dat dan HIER. Indien je nog niet eerder lid geweest bent, kun je HIER je lidmaatschap afsluiten.

Als je meteen de volledige vereniging wilt aanmelden, kun je gebruik maken van het sjabloon wat HIER te downloaden is. Stuur deze ingevuld naar bondsbureau@ppbn.nl. Je krijgt dan z.s.m. een factuur en weet je zeker dat jouw competitie meedraait in het PPBN handicap- en registratiesysteem.


Fase Datum / periode Status
1. Systeem inrichten/testen. Rapporten ontwikkelen voor verwerking bondstoernooien. Koppelingen uitslagen, rankings ontwikkelen t.b.v. PPBN-website. Handleidingen schrijven. Maart t/m december 2017 Afgerond
2. Inloggegevens individuele spelers mailen Rond 17 december Afgerond
3. WTC’s rechten geven om competities aan te maken / handleiding t.b.v. WTC’s schrijven Eind januari / februari / Begin maart Afgerond
4. Gegevens koppelen aan PPBN-website voor verenigingen/WTC’s Maart 2018 t/m december 2018 Actief

 


Inschrijving NRT1 – Zeumeren geopend (UPDATE 7-3-2018)

Op zaterdag 31 maart a.s. wordt op Short Golf Zeumeren het eerste NRT van het nieuwe seizoen gespeeld. De inschrijving is per heden geopend en sluit zondag 25 maart om 23:59 uur. Het nieuwe format vind je HIER. Hier vind je tevens de informatie omtrent de dagindeling.

De inschrijving gaat vanaf dit seizoen via het PPBN handicap- en registratiesysteem. De links naar dit systeem vind je hieronder. Tevens vind je in dit systeem ook de huidige inschrijflijst en, zodra deze bekend, is de flight indeling voor ronde 1 en 2:

Mobiele telefoon: https://ppbn.prowaregolf.nl/mobile
Pc/laptop/tablet: https://ppbn.prowaregolf.nl/

Nadat je je ingeschreven hebt, dien je middels onderstaand formulier de betaling te voldoen. Nadat deze voldaan is, is je inschrijving definitief*

De huidige inschrijflijst op categorie vind je HIER.

*indien het NRT overschreven is en je uitgeloot bent van deelname krijg je, conform de criteria in het format Nationaal Ranking Toernooi, je geld terug.Update PPBN handicap- en registratiesysteem 2

Afgelopen week is het maatwerk t.b.v. de clubcompetities door de softwareleverancier opgeleverd. Op dit moment wordt hard gewerkt aan een handleiding voor WTC’s. Zowel in het PPBN handicap- en registratiesysteem zelf, als op de website zullen aangesloten WTC’s/ Verenigingen hun uitslagen kunnen vinden en gaan vergelijken. Een demo-pagina vind je HIER.

Zoals eerder aangeven kunnen we met ons systeem verschillende soorten data op onze website publiceren. Op de homepagina zie je nu bijvoorbeeld een widget met de beste 5 scores van de afgelopen 3 maanden.

Hieronder zie je de bijgewerkte roadmap. Om mee te kunnen doen in het PPBN handicap- en registratiesysteem dien je minimaal HCP-lid te zijn. Indien je je lidmaatschap voor 2018 nog niet verlengd hebt, doe dat dan HIER. Indien je nog niet eerder lid geweest bent, kun je HIER je lidmaatschap afsluiten.

 

Fase Datum / periode Status
1. Systeem inrichten/testen. Rapporten ontwikkelen voor verwerking bondstoernooien. Koppelingen uitslagen, rankings ontwikkelen t.b.v. PPBN-website. Handleidingen schrijven. Maart t/m december 2017 Afgerond
2. Inloggegevens individuele spelers mailen Rond 17 december Afgerond
3. WTC’s rechten geven om competities aan te maken / handleiding t.b.v. WTC’s schrijven Eind januari / Begin februari Actief
4. Gegevens koppelen aan PPBN-website voor verenigingen/WTC’s Maart 2018 t/m december 2018 In afwachting fase 3

Voorbeeld competitiestanden vanuit PPBN handicap- en registratiesysteem op de website


Voorbeeld competitiestanden in PPBN handicap- en registratiesysteem


Voorbeeld ringerscore in PPBN handicap- en registratiesysteem


Voorbeeld Topscores vanuit PPBN handicap- registratiesysteem in een widget op de site

 


IPPA WK Koppels Canarische Eilanden

Op 23 t/m 25 maart is het WK Koppels op de Canarische Eilanden. Op dit moment is er nog plek voor 1 koppel. Mocht je mee willen doen kun je uiterlijk 15 februari a.s. een mailtje sturen aan bondsbureau@ppbn.nl.

 


Nieuwsbrief 28 januari 2018

Hieronder vinden jullie de nieuwsbrief die eerder naar onze leden verzonden is: