Pitch en Putt Bond Nederland - PPBN

PPBN Handicap- en registratiesysteem (HRS)

Op deze pagina vind je alle informatie omtrent het PPBN handicap- en registratiesysteem (PPBN-HRS). Je vindt hier o.a. een FAQ en een overzicht van alle berichten die ooit geplaatst zijn over het PPBN handicap- en registratiesysteem. Mocht je het antwoord op je vraag niet kunnen vinden of wil je een onderwerp toevoegen aan de FAQ kun je altijd mailen naar bondsbureau@ppbn.nl.

Wil je gebruik maken van het PPBN-HRS? Download dan HIER onze brochure.


FAQ (Meest gestelde vragen)

Load More


Zowel op de PPBN-website als de PC-versie van het PPBN handicap- en registratiesysteem vind je de handleidingen:

PPBN-website

PC-versie PPBN handicap- en registratiesysteem

  • Login op de PC-versie van het PPBN handicap- en registratiesysteem via: https://ppbn.prowaregolf.nl/
  • Klik in de menubalk op handleidingen

  • Klik op de gewenste handleiding

Categories: Handleidingen, Leden, WTC

Load More


Load More


Load More


Load More


Load More


Load More


Load More


  • Zowel bij de startlijst als de uitslag zie je als WTC-lid met rechten op wedstrijden een knopje Publiceer.

  • Als het vinkje aan staat kunnen spelers die meedoen aan de betreffende wedstrijd de startlijst of de uitslag zien in zowel de mobiele als PC-versie van het PPBN handicap- en registratiesysteem.

**Let op dat je alleen in de PC-versie zowel de Strokeplay en Stableford uitslag kan zien. In de mobiele omgeving zie je alleen de uitslag zoals de wedstrijd als spelvorm is aangemaakt.

Category: WTC

Load More


Nee, de PPBN is “Van en voor de leden”. WTC-leden die minimaal HCP-lid zijn (€ 5,- per jaar) kunnen een mail sturen naar bondsbureau@ppbn.nl.

Zij krijgen dan “extra” rechten om competities aan te maken en te verwerken. Wel is het zo dat alle deelnemers van de competitie, ook minimaal HCP-lid moeten zijn om deel te nemen.

Voor meer informatie over het lidmaatschap klik HIER. Indien een WTC graag collectief meerdere leden wilt aanmelden biedt de PPBN hierin ook mogelijkheden. Neem hiervoor contact op met de ledenadministratie op ledenadministratie@ppbn.nl.

Categories: Leden, WTC

Load More


Heel af en toe komt het voor dat het PPBN-HRS de procedure om de wedstrijd aan een baan te koppelen op de achtergrond niet helemaal goed afrond. Op het moment dat je dan via de startlijst de kaarten gaat invullen worden er geen Stableford punten berekend. Hoe herken je dit en hoe los je dit op?

Herkennen doe je aan 2 dingen:

  1. Zodra je een flight indeling aanmaakt krijgen spelers normaliter aan de hand van hun handicap en de course routing van de baan een playing handicap. Een speler krijgt in dit geval een afwijkende playing handicap van 36. Theo heeft handicap 3 en nu opeens playing handicap 36(!).

  1. Zodra je een scorekaart opent zie bij de punten overal NaN staan. Er staat geen SR, geen CR, geen PAR en er worden geen punten opgeteld.


Hoe los je dit op?

  1. Verwijder alle ingevoerde kaarten bij de Startlijst. Verwijder alle flights.
  2. Ga naar Overzicht en verander 1 van de velden in iets anders. Bijvoorbeeld: verander spelvorm Strokeplay naar Stableford en klik op Opslaan. Verander het daarna terug in Strokeplay en klik op Opslaan.
  3. Maak de flights weer aan. Als het goed is zie je nu goede playing handicaps bij de spelers en wordt de Stableford bij het verwerken van de kaarten berekend.

 

Category: WTC

Load More