Pitch en Putt Bond Nederland - PPBN

WTC – Bij het verwerken van de scorekaarten van een wedstrijd worden er geen Stableford punten berekend

Heel af en toe komt het voor dat het PPBN-HRS de procedure om de wedstrijd aan een baan te koppelen op de achtergrond niet helemaal goed afrond. Op het moment dat je dan via de startlijst de kaarten gaat invullen worden er geen Stableford punten berekend. Hoe herken je dit en hoe los je dit op?

Herkennen doe je aan 2 dingen:

  1. Zodra je een flight indeling aanmaakt krijgen spelers normaliter aan de hand van hun handicap en de course routing van de baan een playing handicap. Een speler krijgt in dit geval een afwijkende playing handicap van 36. Theo heeft handicap 3 en nu opeens playing handicap 36(!).

  1. Zodra je een scorekaart opent zie bij de punten overal NaN staan. Er staat geen SR, geen CR, geen PAR en er worden geen punten opgeteld.


Hoe los je dit op?

  1. Verwijder alle ingevoerde kaarten bij de Startlijst. Verwijder alle flights.
  2. Ga naar Overzicht en verander 1 van de velden in iets anders. Bijvoorbeeld: verander spelvorm Strokeplay naar Stableford en klik op Opslaan. Verander het daarna terug in Strokeplay en klik op Opslaan.
  3. Maak de flights weer aan. Als het goed is zie je nu goede playing handicaps bij de spelers en wordt de Stableford bij het verwerken van de kaarten berekend.