Nationaal Ranking Toernooi (NRT)

ppbn_nrt

Algemene informatie:

Nationale Ranking Toernooien (NRT’s) zijn landelijke toernooien met een bruto en netto uitslag.

Op basis van de bruto uitslag zijn voor de Nationale Ranking zowel gecategoriseerde (heren, dames, senioren, junioren), als ongecategoriseerde ranking punten te verdienen. Op basis van de Gecategoriseerde Ranking kun je je plaatsen voor het NK Strokeplay en het NK Matchplay. Op basis van de Ongecategoriseerde Ranking kun je je plaatsen voor de Nederlandse Selectie.

Aantal deelnemers:

72 (heren, dames, senioren, junioren).

Spelvorm:

De speelvorm is strokeplay met zowel een bruto als een netto uitslag:

 • Bruto: tussen- en eindstand worden bepaald aan de hand van behaalde scores (aantal strokes)
 • Netto: tussen- en eindstand worden bepaald aan de hand van behaalde scores (aantal strokes) waarbij na elke ronde de handicap afgetrokken wordt van de bruto uitslag. De handicap wordt bepaald aan de hand van de handicap die op de dag van en voorafgaande aan het toernooi geldend is

Aantal rondes:

Het toernooi zal in 3 rondes gespeeld worden (geen CUT).

Flight indeling:

De flights in de eerste twee rondes worden random ingedeeld. AlIe rondes beginnen shotgun. In de finaleronde (uitgaande van een volledig deelnemersveld van 72 spelers):

 • worden de top 8 heren, top 4 dames en top 8 senioren op sterkte ingedeeld, waarbij de top 4 heren, top 4 dames en top 4 senioren indraaien op hole 1;
 • worden de overige flights random ingedeeld.

Ranking punten:

Alle spelers krijgen op basis van de bruto uitslag gecategoriseerde ranking punten (zie SCORE SYSTEEM). De beste 25 brutospelers krijgen ongecategoriseerde ranking punten gebaseerd op het gemiddeld aantal strokes over 3 ronden.

Tijdschema:

8:45 – 9:15 uurInschrijven
9:15 – 9:25 uurBriefing
09:30 – 12:00 uur1ste ronde 18 holes
12:00 – 12:25 uurLunch
12:30 – 15:00 uur2de ronde 18 holes
15:00 – 15:25 uurSnack
15:30 – 18:00 uur3de ronde 18 holes
18:00 uurEinde wedstrijd
18:30 uurPrijsuitreiking

Inschrijving:

 • De inschrijving opent zondagavond 23:59 uur, 4 weken voorafgaand aan het NRT en sluit de week voor het NRT, zondagavond 23:59 uur. De inschrijving gaat via een bericht op de website van de PPBN.
 • Voor week 1 en 2 van de inschrijving geldt dat er geen plaatsingscriteria is en iedereen die minimaal PPBN handicap-registratielid is mag inschrijven.
 • Indien het NRT na week 2 overschreven is vallen de hoogste handicappers af.
 • Als het toernooi na week 2 niet vol is doen alle spelers op de inschrijflijst gegarandeerd mee.
 • Voor inschrijvingen vanaf week 3 geldt: wie het eerst komt, het eerst maalt. Iedereen die zich inschrijft totdat het NRT vol is doet mee.

Overige informatie:

 • Er zal inschrijfgeld gevraagd worden voor dit toernooi. Het inschrijfgeld bedraagt voor volledige bondsleden € 29,50 per persoon. Voor spelers die alleen handicap-registratie lid zijn, zal € 12,50 extra in rekening worden gebracht (totaal € 42,-). Het inschrijfgeld dient direct bij de inschrijving via het PPBN-HRS te worden voldaan.
 • Indien het NRT overschreven is en je uitgeloot bent van deelname krijg je, conform de criteria in het format Nationaal Ranking Toernooi, je geld terug.
 • Indien je verhinderd bent, meld je je op de volgende manier juist af:
  • Tot aan de wedstrijddag via een mail naar bondsbureau@ppbn.nl
  • Op de wedstrijddag zelf uiterlijk 1 uur voorafgaande aan de wedstrijd telefonisch afmelden bij wedstrijdleiding. Gegevens wedstrijdleiding (o.a. telefoonnummer van de baan) vind je bij de wedstrijdinformatie onder “aankomende evenementen”
 • Restitutie o.b.v. legitieme criteria is alleen uiterlijk de vrijdag een week voor het toernooi mogelijk. De enige uitzondering hierop is een overlijden. In het geval van restitutie wordt €1,- administratiekosten in rekening gebracht. Dit wordt verrekend met het originele inschrijfgeld.
 • Bij niet juist afmelden bij de wedstrijdleiding ben je uitgesloten voor het eerstvolgende NRT.
 • Nummers 1, 2 en 3 bruto van elke categorie en de nummers 1, 2 en 3 netto ongecategoriseerd krijgen een prijs. Indien je in zowel de bruto als de netto uitslag wint (1,2 of 3 wordt), telt de hoogste positie en krijg je hiervan het prijzengeld. De positie en het prijzengeld van de andere uitslag schuift door naar degene eronder:
  • Bijvoorbeeld: je wordt 2e in de bruto en 3e in de netto: dan krijg je alleen de prijs van de bruto uitslag en schuift de 3e plek netto door naar de nummer 4 netto.
  • Indien je een gelijke positie haalt in zowel de bruto als de netto, bijvoorbeeld 3e in beide uitslagen: dan krijg je alleen de prijs van de bruto uitslag en schuift de 3e plek netto door naar de nummer 4 netto.
 • Bij een gelijke eindscore om plaats 1 zal er een play-off gespeeld worden: deze wordt gespeeld over 3 holes, bij voorkeur zichtbaar op het terras/zichtbaar voor de meeste toeschouwers. Bij een nog steeds gelijke stand wordt deze gevolgd door een sudden death. Deze sudden death zal starten op hole 1. Indien er drie of meer spelers de play-off spelen is de eerste speler met het beste resultaat de winnaar en zijn de overige spelers gedeeld tweede.
 • Bij gelijke eindscore op plaats 2 en 3 zal de laagste score van de voorgaande ronde(n) bepalen wie een/welke prijs krijgt. Indien er dan nog sprake is van gelijke stand wordt gekeken naar de laatste 9 holes van de voorgaande ronde(n). Bij een nog steeds gelijke stand wordt deze gevolgd door een sudden death. Deze sudden death zal starten op een hole, bij voorkeur zichtbaar op het terras/zichtbaar voor de meeste toeschouwers.