Pitch en Putt Bond Nederland - PPBN

Mentink, van der Velde en Kwant winnen NK Matchplay (update)

Op 16-10-2016 is op Pitch & Putt Papendal het NK Matchplay gespeeld. Jos Mentink (Senioren), Joyce van der Velde (dames) en Rolf Kwant (heren) wisten het toernooi in hun categorie te winnen.

Joyce van der Velde eerste clublid van Rhoon die een NK wint

dscn2683

Joyce van der Velde, winnares NK Matchplay 2016 bij de dames en eerste lid van Rhoon die een NK wint.

Dat Matchplay een format is wat bekend staat om verassingen werd in de categorie dames nogmaals bevestigd. Na de live loting werden de Papendallers Liesbeth Bosch en Suzanne Bosch in de poulefase gekoppeld aan Joyce van der Velde. Joyce wist wellicht ietwat verassend, beiden dames op hun eigen thuisbaan te verslaan om vervolgens bovenaan in haar poule te eindigen. In de andere poule versloeg Gillian Quanjer zowel Hedy Timmerman als Femke Brussen om eerste in haar poule te worden.

In de halve finale wist Joyce te winnen van Hedy (die uiteindelijk 4e werd). Suzanne versloeg in de andere halve finale Gillian.

In een spannende eindstrijd die maar liefst 17 holes duurde wist de speelster van Rhoon, Suzanne uiteindelijk nogmaals te verslaan en als eerste clublid van Rhoon een nationale titel op haar naam te schrijven.

Eindstand dames

  1. Joyce van der Velde
  2. Suzanne Bosch
  3. Gillian Quanjer

Jos Mentink (senioren) en Rolf Kwant (heren) nemen revanche voor finale 2015

de_mannen_van_koekange_nk_matchplay_2016

“De mannen van Koekange”: Rinus Huberts, Rolf Kwant, Marcel Ahuis en Jos Mentink.

Zowel bij de senioren als de heren eindigden dezelfde spelers als dat jaar ervoor in de finale. Bij de senioren Ed Janssen (overwinning op Noel Shannon) en Jos Mentink (overwinning op Martin Verbeek). Bij de heren Marcel Ahuis (overwinning op Rinus Huberts) en Rolf Kwant (overwinning op Bas Heussen).

Uiteindelijk wisten Jos en Rolf in 2 spannende finales de rollen dit jaar om te draaien en er met de winst vandoor te gaan.

Hiermee domineerden “de mannen van Koekange” het NK Matchplay, door er met 4 prijzen (Heren 1,2,3 en Senioren 1) vandoor te gaan.

Eindstand heren

  1. Rolf Kwant
  2. Marcel Ahuis
  3. Rinus Huberts

Eindstand Senioren

  1. Jos Mentink
  2. Ed Janssen
  3. Martin Verbeek

De PPBN feliciteert alle spelers met hun overwinning!


Uitslag
Foto’s

Prijsuitreiking

Sfeerimpressie