WTC Orvelte

Ontstaan Pitch & Putt Orvelte

Orvelte heeft sinds 2010 Een Pitch & Puttbaan en de baan is gekoppeld aan het Landal Greenpark Orveltermarke. De baan was aangesloten bij Pitch&Putt Nederland en valt sinds 2016 onder de coöperatie. De baan kenmerkt zich door de waterpartijen bij hole 11, 12 en 13. Ook wel de ‘Bermuda driehoek’ genoemd.

Pitch & Putt kwam in Orvelte als sport schoorvoetend op gang. Eigenlijk kreeg Orvelte een flinke boost toen een hele groep, die tot dan in Coevorden speelde, overkwam naar Orvelte doordat de baan in Coevorden spijtig genoeg moest sluiten. Onder andere topspelers als Marcel Ahuis en Martijn Kremer deden Orvelte aan. Mede door de sportieve insteek van de leidinggevenden in de horeca, toen nog Brasserie ’t Flinthoes, ontstond er en solide club en kon er een aantal grote toernooien worden georganiseerd. Met als uitschieters het NK Matchplay in 2012, de Dutch Opens in 2013 en 2014 en uiteraard het EK in 2015.

In de beginjaren is een WTC in het leven geroepen, welke gerund werd door Willem en Joep. Na Joep’s verhuizing naar Leeuwarden kwam er een plekje vrij en is deze ingevuld door Robert Jan Bos, beter bekend als RJ. RJ is vanaf 2012 voorzitter van de club. Sinds 2016 is Willem gestopt met zijn werkzaamheden in de WTC. Willem beoefent de golfsport nu op de Gelpenberg. Vanwege de ondersteuning in de organisatie van de evenementen Jannes Bos (jawel, familie) rond 2013 toegevoegd aan de WTC. Vorig jaar is ook Mark aan de WTC toegevoegd. Hij is de financiële man van de WTC geworden en is onze meester op het gebied van het opstellen van toernooiformats.

Toekomst

Orvelte is door de veranderingen in de Pitch & Putt wereld qua ledental wat uitgedund, maar er wordt hard gewerkt om het aantal sporters op een acceptabel niveau te krijgen. Orvelte wil graag weer meetellen in Pitch&Putt land. In samenwerking met de nieuwe ondernemer zijn er begin dit jaar plannen gesmeed om het ledenaantal op te schroeven. Daarnaast wil hij in samenwerking met ons graag toernooien organiseren. Samen met de PPBN en de baaneigenaar naar een mooie sportieve Pitch&Putt toekomst, is ons motto.

Winnaar clubkampioenschappen strokeplay:

2016      –              RJ Bos
2015      –              Marcel Ahuis
2014      –              RJ Bos
2013      –              Jan van der Vinne

 Winnaar clubkampioenschappen matchplay:

2016      –              Marcel Ahuis
2015      –              RJ Bos
2014      –              Herwin Wösten

Baanrecord:

Marcel Ahuis –   42 slagen

Wanneer spelen we

Onze competitieavond is de woensdag. We starten om 19:00 uur. (begin en eind vh seizoen om 18.30 uur).

Wat wordt er georganiseerd

Elk jaar spelen we clubkampioenschappen matchplay en strokeplay. Het clubkampioenschap strokeplay spelen we voorafgaand aan onze afsluiting van het seizoen. Na de wedstrijd gaan we dan een hapje eten met elkaar.

Par 3 challenge

Daarnaast spelen wij een onderlinge competitie met 3 andere banen (Zwartemeer, Erica en Gelpenberg) genaamd de ‘Par 3 challenge’. Zwartemeer en Orvelte zijn uiteraard korte banen, maar op Erica en de Gelpenberg spelen we op de Par-3 baan. De afstanden liggen dus ook tussen de 27 en 135 meter! Dit jaar gaan we dit voor het 3de seizoen spelen. Laagdrempelige competitie met als spelvorm Greensome. Deze competitie speelt zich in het voorjaar af op maandagavonden en we doen elke baan 2x aan. De laatste ronde gaan we dit jaar voor het eerst op een zondag organiseren omdat we hebben besloten om aansluitend met alle deelnemers te gaan barbecuen. Heel leuk format en echt een aanrader.

Contact

Wil je in contact komen met de WTC Orvelte, kan dit via email orveltewtc@gmail.com.