NK Strokeplay

ppbn_strokeplay

Algemene informatie:

Het Nederlands Kampioenschap Strokeplay wordt elk jaar georganiseerd en er wordt gestreden om de titel Nederlands Kampioen Strokeplay. Dit toernooi wordt gezien als het meest prestigieuze toernooi van het jaar. De speler die in zijn/haar categorie na 4 rondes het minst aantal slagen nodig heeft gehad, mag zich Nederlands Kampioen Strokeplay noemen.

Aantal deelnemers:

54 verdeeld in de volgende categorieën;
Heren: 31
Dames: 7
Senioren: 16

Spelvorm:

De speelvorm is strokeplay. Tussen- en eindstand worden aan de hand van de gelopen scores (aantal strokes) bepaald.

Aantal rondes:

Het toernooi zal in 4 rondes gespeeld worden. In de eerste twee rondes spelen alle deelnemers, daarna is er een cut. De derde ronde wordt gespeeld door de beste 24 heren, 5 dames en 12 senioren (plus TIE). De vierde ronde wordt gespeeld door de beste 18 heren, 4 dames en 8 senioren (plus TIE).

Flight indeling:

De flights in de eerste twee rondes worden random ingedeeld door het bondsbureau. De flights in de 3e en 4e ronde zullen worden ingedeeld op basis van sterkte. Alle rondes beginnen shot gun. Bij de 4de ronde zullen de top finale flights indraaien.

Ranking punten:

De beste 25 spelers krijgen ongecategoriseerde ranking punten gebaseerd op het gemiddeld aantal strokes over 4 ronden.

Tijdschema:

8:15 – 8:45 uurInschrijven
8:45 – 9:00 uurBriefing
9:00 – 10:45 uur1ste ronde 18 holes
10:45 – 12:30 uur2de ronde 18 holes
12:30 – 12:55 uurLunch
13:00 – 14:45 uur3de ronde 18 holes
14:45 – 15:10 uurSnack
15:15 – 17:00 uur4de ronde 18 holes
17:00 uurEinde wedstrijd
17:30 uurPrijsuitreiking

Plaatsing:

Spelers kunnen zich voor dit toernooi plaatsen door op de voorgaande Nationale Ranking Toernooien (NRT’s) voldoende punten te halen. Spelers die buiten deze plaatsingsprocedure vallen kunnen zich niet zelf aanmelden. Hierbij worden de top 31 heren, top 7 dames en top 16 senioren uitgenodigd. Bij afmelding wordt de ranking in die categorie verder naar beneden afgewerkt. Bij hetzelfde aantal punten wordt er gekeken naar de handicap op het moment dat de uitnodigingen worden verstuurd. Mocht de rankinglijst volledig zijn afgewerkt en er is nog plaats voor een speler, dan zal diegene die de laagste handicap heeft en niet op basis van de ranking is geplaatst worden uitgenodigd.

Inschrijving:

De geplaatste spelers krijgen tijdig per email een uitnodiging van de PPBN om zich in te schrijven.

Overige informatie:

 • Er zal inschrijfgeld gevraagd worden voor dit toernooi. Het inschrijfgeld bedraagt € 29,50 per persoon. Voor spelers die alleen handicap-registratie lid zijn, zal € 12,50 extra in rekening worden gebracht (totaal € 42,-). Het inschrijfgeld dient voorafgaande aan het toernooi, via de betaallink in de uitnodiging per mail, te worden voldaan.
 • Indien je verhinderd bent, meld je je op de volgende manier juist af:
  • Tot aan de wedstrijddag via een mail naar bondsbureau@ppbn.nl
  • Op de wedstrijddag zelf uiterlijk 1 uur voorafgaande aan de wedstrijd telefonisch afmelden bij wedstrijdleiding. Gegevens wedstrijdleiding (o.a. telefoonnummer van de baan) vind je bij de wedstrijdinformatie onder “aankomende evenementen”
 • Restitutie o.b.v. legitieme criteria is alleen uiterlijk de vrijdag een week voor het toernooi mogelijk. De enige uitzondering hierop is een overlijden. In het geval van restitutie wordt €1,- administratiekosten in rekening gebracht. Dit wordt verrekend met het originele inschrijfgeld.
 • Bij niet juist afmelden bij de wedstrijdleiding ben je uitgesloten voor het eerstvolgende NRT.
 • Nummers 1, 2 en 3 in elke categorie krijgen een prijs. Daarnaast is er een wisseltrofee voor de winnaar.
 • Bij een gelijke eindscore om plaats 1 zal er een play-off gespeeld worden: deze wordt gespeeld over 3 holes, bij voorkeur zichtbaar op het terras/zichtbaar voor de meeste toeschouwers. Bij een nog steeds gelijke stand wordt deze gevolgd door een sudden death. Deze sudden death zal starten op hole 1. Indien er drie of meer spelers de play-off spelen is de eerste speler met het beste resultaat de winnaar en zijn de overige spelers gedeeld tweede.
 • Bij gelijke eindscore op plaats 2 en 3 zal de laagste score van de voorgaande ronde(n) bepalen wie een/welke prijs krijgt. Indien er dan nog sprake is van gelijke stand wordt gekeken naar de laatste 9 holes van de voorgaande ronde(n). Bij een nog steeds gelijke stand wordt deze gevolgd door een sudden death. Deze sudden death zal starten op een hole, bij voorkeur zichtbaar op het terras/zichtbaar voor de meeste toeschouwers.