Bondzaken

In 2000 is de eerste spelersbond in Pitch en Putt land opgericht: de Stichting NPPB (Nederlandse Pitch en Putt Bond).

Na het faillissement van Pitch & Putt Support B.V. in 2015 en de hieraan gelinkte naam NPPB is er eind 2015 door een spelersinitiatief besloten een nieuwe onafhankelijke vereniging op te richten: de NPPF (Nederlandse Pitch en Putt Federatie). Ten behoeve van internationale aansluiting is er medio mei 2016 gekozen voor een naamverandering: PPBN (Pitch en Putt Bond Nederland).

De PPBN biedt spelers de mogelijkheid om de Pitch en Putt sport nog actiever te beleven. Op elke aangesloten PPBN-baan wordt in competitie- of clubverband gespeeld en organiseert men regelmatig toernooien.

Daarnaast wordt voor iedere individuele speler statistieken bijgehouden via het PPBN Handicap- en registratiesysteem (PPBN-HRS).

De PPBN is sinds 2018 aangesloten bij de International Pitch and Putt Federation (FIPPA). De PPBN is sinds augustus 2021 door de Nederlandse Golffederatie (NGF) erkend als het overkoepelend sportorgaan voor de Pitch en Putt Sport.

Wil je graag een keer een Pitch en Putt spelen? Kijk dan op onze banenpagina voor een baan bij jou in de buurt. Heb je een vraag, opmerking of gewoon een leuk bericht aan de PPBN? Neem dan contact op met ons bondsbureau.