Koudum

De baan van Pitch&Putt Koudum is in 2011 aangelegd. Een zeer ervaren golfbaan architect heeft de in het ontwerp van de golfbaan veel aandacht gegeven aan de cultuurhistorische waarde van het gebied.  In de baan zijn stuwallen aangelegd die een historische link vormen met de “sândobbes” die in Koudum te vinden zijn.

De zogenaamde “sândobbes” zijn zandafgravingen uit een ver verleden. Het dorp Koudum is gebouwd op een stuwwal die in de voorlaatste ijstijd (200.000 tot 130.000 jaar geleden) is ontstaan. Aan de zuidzijde van deze stuwwal hebben, op de humusrijke zandgronden, zich later veel tuinders gevestigd. Het “Koudumer Beantsje” vindt, als erkend streekproduct, nog steeds gretig aftrek bij toeristen en inwoners uit een verre omtrek.


Foto’s met dank aan Arti van Mastrigt

Door de historische link en een mooie inpassing in het gebied is een schitterende 18 Holes Pitch&Putt baan ontstaan. Met waterpartijen en hoogte verschillen is een zeer gevarieerde golfbaan aangelegd die voor de spelers de nodige uitdaging biedt.

Heb je een vraag aan Pitch&Putt Koudum of wil je meteen een arrangement boeken? Vul dan onderstaand contactformulier in. Er wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.


 

 

Nieuweweg 42
8723 EB Koudum
Nederland
Telefoon: 0514-522246
E-mail: koudum@pitch-putt.nl
Url: https://pitch-putt.nl/koudum/