Pitch en Putt Bond Nederland - PPBN

Papendal wint NK Clubteams Groningen (update 15-09: foto’s toernooi + verslag)

Op een mooie zonnige dag, 4 september 2022, werd één van de grootste toernooien van de PPBN georganiseerd: “Het NK Clubteams te Groningen”. In de ochtend druppelen de teams binnen en verkenden met elkaar zorgvuldig de baan. Het speelde waarschijnlijk door ieders hoofd om een mooi team resultaat neer te zetten, want daar draait het NK clubteams om.

In de eerste ronde werd er op stokeplay beslist in welke poule de teams terecht zouden komen. Het was een spannende strijd, de scores liepen uiteen en er was echt één lage score van 46 die mee besliste om in de poule Goud te belanden. 

Voor ronde 2 en 3 werd er overgestapt naar matchplay. Een play-off was nodig om de poules te bepalen en matchplay is toch een andere beleving. De teamcaptains hebben met het team de strategie bepaald en de teams zijn de baan ingegaan voor de ronden. Het was niet altijd even gemakkelijk de holes te spelen, zoals ze te spelen zijn. Enkelen hadden moeite met de vele bunkers en dit koste af en toe nog wat slagen. Of een speler had een briljante slag en maakt zonder gêne een mooie par, waardoor hij zijn hole safed. Daarnaast waren eventuele afzwaaiers richting de arena geen uitzondering. Met briljante slagen werd ook hier de greens geraakt en kans om de hole te winnen. 

In de vierde ronde was het spannend. Er was m.n. in goud en zilver nog echt wel te winnen. Het ging niet altijd gemakkelijk, bal net te ver, net te veel links, is hij out of bounce bij 18? het waren spelelementen met schitterend weer. Ondanks af en toe de wind was de temperatuur was het zaak het hoofd koel te houden. 

Uiteindelijk wist Papendal in de finale van poule goud van Koekange te winnen en zodoende hun titel te prolongeren. Groningen 2 wist na een play-off tegen Leeuwarden de 3e plaats te veroveren.

In poule zilver wist Rhoon in de finale van Oostwold te winnen en de 5e plek te bemachtigen. In poule brons wist Orvelte in de finale Papendal 2 te verslaan om uiteindelijke 9e te worden.

Gedurende het toernooi is er vijf keer een H.I.O. geslagen en zij zijn beloond met een prachtige prijs van Pitch & Putt Groningen. Alom een geslaagd toernooi, dank aan de medewerkers en vrijwilligers van Pitch en Putt Groningen die dit toernooi hebben mogelijk gemaakt.  

Uitslag

Foto’s prijsuitreiking

Foto’s toernooi

Voor de foto’s klik op de link onderstaand (met dank aan Jorrit van de Weg). 

https://photos.app.goo.gl/4UZV1MAU3Rdpxah97