Rolf Kwant, Kim Kuijsters en Wichert Droppers winnen NK Strokeplay Doetinchem (update 04-10: foto’s+verslag)

Zondag 2 oktober 2022, de dag van het NK Strokeplay, het laatste toernooi van de PPBN van het seizoen. Een mooie dag om een volledige toernooikalender na twee jaar af te sluiten. De toppers van de ranking stonden vroeg klaar voor inspectie van de baan en om zich aan te melden. Met twee scorekaarten op zak, gingen de spelers, na een voorwoord van de WTC, de baan in. Het zonnetje wilde eerst nog niet doorkomen. Jassen werden aangetrokken, maar tijdens en na de eerste ronde, kwam de zon toch door en en gingen de meeste jassen weer uit. 

Op zaterdag en in de nacht op zondag had de baan toch wat water over zich heen gekregen, maar ondanks dat lag de baan er goed bij en was deze goed te bespelen. Gezien de scores van de eerste ronde en tweede was het erop of eronder. Na de goed verzorgde lunch, werd in de derde ronde door gestreden met minder deelnemers Door de cut waren enkele spelers afgevallen en ging het deelnemersveld ten strijde voor een mooie score en natuurlijk het kampioenschap. 

De eerste Hole in One werd geslagen in de tweede ronde en wel door Suzanne Bosch op hole 7. Deze HIO gaf al enige vreugde voor de dames-categorie en in ronde 3 kwam daar een tweede Hole in One bij en wel op hole 10 door Gillian Quanjer. Met name bij de heren, bij senioren en dames is en bleef het spannend. De vierde ronde laat kansen voor de eerste plaats bij de dames, de heren 1, 2 en 3 maakten in de derde ronde geen verschil. Met alle drie een ronde 53 veranderde zij de posities niet en was de finale flight hetzelfde. De ene speler lag wat achter de hole, de ander strak bij de vlag voor een mooie birdie. De ‘schakelbak’ werd een tandje bijgezet. Dit gold voor meerdere spelers want een aantal eerste 9 holes met een score van 21 zijn wel voorbij gekomen. Helaas bestaat de baan uit 18 holes en voor sommige spelers was de vierde ronde er één te veel. 

Na een spannende finale bij de dames gaf de laatste ronde toch de doorslag en was de winst voor Kim Kuijsters. De tweede plaats was uiteindelijk voor Susanne Bosch door een betere ronde en Gillian Quanjer een mooie derde plaats. 

De senioren hadden hele goede zaken gedaan. Met een drietal op de derde plaats moesten de scores volgens het format gevolgd worden. Hugo Reijrink ging er met de prachtige beker vandoor voor de derde plaats. Wichert Droppers en Erwin Nauta moesten in de play-off beslissen wie de NK Strokeplay Kampioen bij de senioren ging worden. De play off ging helaas voor Erwin de mist in op de derde hole (hole 18). Hij gaf echter niet op en als doorzetter wilde hij hole 18 uitholen. Complimenten voor dit doorzettingsvermogen en sportieve spel. Uiteindelijk wist Wichert eerste te worden. 

Bij de heren was het spannend, zeer spannend. Op welke wijze dit kan zette Rolf Kwant weer een standje bij en maakte een prachtige ronde. Hierdoor was het spel gespeeld en met een derde plaats voor Patrick Luning, een tweede plaats voor Mischa Effern werd Rolf Kwant NK Strokeplay kampioen bij de heren. 

Bij de prijsuitreiking werden alle winnaars beloond met een prachtige bokaal die speciaal ontworpen is voor het NK Strokeplay voor 2022 en de banners gaven een compleet beeld van dit toernooi. De dank gaat uit naar de spelers, de WTC van Doetinchem en Pitch en Putt Doetinchem en de PPBN. 

Ivo van Wijngaarden (tekst)

Uitslag

Foto’s prijsuitreiking

Foto’s herenfinale

Foto’s toernooi (door Irma van Dorland)

https://photos.app.goo.gl/aN6smvnBPygezrGu8