The Old Course wint NK Teams Koudum (update 27-03)

Op zo 19 maart werd het seizoen 2023 geopend met het NK Teams op Pitch & Putt Koudum. The Old Course bestaande uit: Marcel Ahuis, Rinus Huberts, Rolf Kwant en Matthijs Slomp (allen spelers van Koekange) wisten met een fantastische totaalscore van -51 hun titel te prolongeren.

Verslag

Zondag 19 maart 2023, het eerste bondstoernooi in een nieuw seizoen. De dag startte met wat mist, maar gelukkig wel droog. De deelnemers werden hartelijk ontvangen met koffie en gebak, met speciaal het PPBN logo. De vernieuwde vernieuwde WTC en Pitch en Putt Koudum hadden alles in gereedheid gebracht voor een goed en waardig toernooi.

De teams konden zich inschrijven en na ontvangst van alle kaarten, kon de briefing starten. Na de briefing gingen de teams de baan in voor de eerst twee ronden. Eerst Texas en hierna  de Greensome. Om precies 9.00 uur werden de eerste ballen af geslagen en met een druilerig weertje werden de twee rondes gespeeld. De WTC was goed geïnstrueerd. De vrijwilligers haalde de kaarten op gedurende de tweede ronde en de scores konden verwerkt worden. Na de tweede ronde en het verwerken van de scores tijdens de lunch, was de flightindeling voor ronde 3 en 4 bekend. De stand in deze resulteerde in een top 3 van: The Flag Hunters, The Old Course en Leeuwarden. Zij hadden nog wat werk te verrichten op er uiteindelijk met de winst ervandoor te gaan. Dit gold ook voor 3 teams die op de 12e plaats stonden. In de derde ronde werd en met fourball gestreden en gezwoegd om de scores bij te trekken, kansen waren er genoeg. Mooie afslagen met een klap tegen de vlaggenstok, maar helaas …geen Hole in One. Het weer was wat guur en niet al te warm. De zon wilde er wel doorkomen, maar …het gebeurde niet. Na alle rondes evenaarde The Old Course hun titel van 2022 en wonnen zij het NK Teams van 2023. The Flag Hunters waren een mooie tweede plaats gegund en Leeuwarden, derde. Tijdens het toernooi zijn er nog twee hole-in-ones geslagen. 

Al met al mogen we terugkijken op een mooi eerste toernooi van het seizoen. Een mooie accomodatie, vriendelijke mensen, goede service wat een mooie opstart is voor de rest van het toernooi.

Uitslag

Foto’s

Gemaakt door P&P Koudum en I. van Wijngaarden

https://photos.app.goo.gl/PL5TdxC3AaXTyRrt5