Pitch en Putt Sport

De Pitch en Putt sport kwam eind jaren ’90 overwaaien uit Ierland naar Nederland. De Pitch en Putt sport wordt net als Golf op een 18 holes baan gespeeld met als grootste verschil dat de afstanden van de holes in lengte variëren van circa 30 t/m maximaal 90 meter. Je speelt Pitch en Putt met maximaal 3 clubs (waaronder 1 putter).

De sport is vrij toegankelijk (geen verplichting Golfvaardigheidsbewijs (GVB) of Clubhandicap 54). Net als bij het Golf speel je Pitch en Putt met golfballen en bevat de sport de leukste en meest uitdagende onderdeel van Golf: het korte spel. Pitch en Putt kun je op diverse banen in Nederland spelen.


Net als bij het Golf is putten een essentieel onderdeel van Pitch en Putt.

Wereldwijd wordt de sport beoefend en is het in velen landen (b.v. Ierland) of delen van een land (Catalonië) een ware volksport met op iedere hoek van een stad een baan en zelfs een eigen TV kanaal.

Doordat de sport zeer laagdrempelig is, beleven vele spelers van alle niveaus dagelijks veel plezier aan Pitch en Putt! In tegenstelling tot Golf is Pitch en Putt een snelle sport, waarbij op iedere hole vanaf de afslag de green aangevallen kan worden. Een gemiddelde speler loopt een rondje Pitch en Putt tussen de 1 – 1,5 uur.

De “Pitch” is de afslag om de bal per hole in het spel te brengen.

Rolf Kwant (hierboven) veelvoudig Nederlands Kampioen en houder van Nederlands baanrecord van 40 slagen, wist in 2017 IPPA Wereldkampioen Pitch en Putt te worden.Pitch en Putt is uitermate geschikt voor:

  • Recreatie
  • (Gewoon) lekker sporten voor jong en oud
  • Opstap naar lange baan golf of als u iets rustiger aan wil gaan doen
  • Oefenen van je korte spel
  • Spelen in club- en/of competitieverband
  • Spelen op (inter)nationaal niveau

Klik HIER voor de dichtstbijzijnde Pitch en Putt baan bij jou in de buurt.