Pitch en Putt Bond Nederland - PPBN

PPBN Handicap- en registratiesysteem (HRS)

Op deze pagina vind je alle informatie omtrent het PPBN handicap- en registratiesysteem. Je vindt hier o.a. een FAQ en een overzicht van alle berichten die ooit geplaatst zijn over het PPBN handicap- en registratiesysteem. Mocht je het antwoord op je vraag niet kunnen vinden of wil je een onderwerp toevoegen aan de FAQ kun je altijd mailen naar bondsbureau@ppbn.nl.


FAQ (Meest gestelde vragen)

 • Klik op wachtwoord vergeten

 • Vul je emailadres in
 • Neem de controlecode over en klik op opslaan
 • Er wordt nu naar het bij de PPBN bekende emailadres een mail gestuurd om je wachtwoord opnieuw in te stellen
 • Indien je er niet uitkomt kun je een mail sturen naar bondsbureau@ppbn.nl
Categories: Inloggen, Leden

Zowel op de PPBN-website als de PC-versie van het PPBN handicap- en registratiesysteem vind je de handleidingen:

PPBN-website

PC-versie PPBN handicap- en registratiesysteem

 • Login op de PC-versie van het PPBN handicap- en registratiesysteem via: https://ppbn.prowaregolf.nl/
 • Klik in de menubalk op handleidingen

 • Klik op de gewenste handleiding

Categories: Handleidingen, Leden, WTC

In zowel de PC-versie van het PPBN handicap- en registratiesysteem als op deze website kun je de tussenstand van een meerronden (competitie) bekijken.

Een meerronden is als volgt opgebouwd:

 • Indien er geen best of is aangegeven moeten alle spelers alle ronden aanwezig zijn om in de uitslag mee te tellen. Indien iemand een keer afwezig is krijgt deze positie “999”
 • Indien er wel een best of is aangegeven, maar nog niet aan het aantal ronden best of is voldaan, moeten alle spelers alle ronden aanwezig zijn om in de uitslag mee te tellen. Indien iemand een keer afwezig is krijgt deze positie “999”
 • Indien er wel een best of is aangegeven en aan het aantal ronden best of is voldaan en je als speler ook het minimale aantal best of wedstrijden aanwezig bent, tel je mee in de uitslag. Als je niet aan het aantal wedstrijden voldoet, krijg je ook een positie “999”
Category: Leden

Onderstaand een schematische weergave van de zaken die je per platform kan en waar eventuele verschillen zitten:

Onderwerp PC-Versie Mobile versie Website
Inzien Handicapgeschiedenis Ja Ja Nee
Inzien Inschrijvingen wedstrijd Ja, alleen bij wedstrijden waarvoor je je mag inschrijven en ongecategorsieerd Ja, alleen bij wedstrijden waarvoor je je mag inschrijven en ongecategorsieerd Ja, alleen voor bondstoernooien en gecategorsieerd
Ranking Nee Nee Ja
Schaalbaar naar tablet / mobiel Nee Ja Ja
Inzien Startlijst Ja Ja Nee
Kolommen sorteren tabellen/grids Ja Nee Ja
Totaalscore Meerronden by positie “999” Nee N.V.T. Ja
Uitslag bondstoernooi Ja, met de berperking dat je alleen de ongecategoriseerde uitslag van de strokeplay toernooien kan zien Nee Ja
Uitslag individuele wedstrijd Ja Ja, met de beperking dat je alleen de uitslag ziet van de spelvorm hoe de wedstrijd ingericht is Nee
Uitslag meerronden (competitie) Ja, met de beperking dat het een standaard ingerichte competitie betreft Nee Ja, inclusief maatwerk competities

 

Category: Leden

Het PPBN handicap- en registratiesysteem maakt gebruik van een course rating (CR). Op sommige banen betekent dit, dat het ogenschijnlijk lijkt dat een playing handicap niet goed afgerond wordt t.o.v. de exact handicap. In onderstaand voorbeeld heeft een speler playing handicap -1.2, welke wordt afgerond naar -1.

Echter door de course rating (CR) van 57 (3 boven par 54) wordt de playing handicap gecorrigeerd naar -1 + 3 = 2. De course rating is alleen van toepassing op wedstrijden met handicap verrekening. Voor strokeplay wedstrijden staat de par uiteraard altijd op 54.

Voor een overzicht van de meest actuele course rating zie HIER een overzicht van banen.

Categories: Handicap, Leden

 • Zowel bij de startlijst als de uitslag zie je als WTC-lid met rechten op wedstrijden een knopje Publiceer.

 • Als het vinkje aan staat kunnen spelers die meedoen aan de betreffende wedstrijd de startlijst of de uitslag zien in zowel de mobiele als PC-versie van het PPBN handicap- en registratiesysteem.

**Let op dat je alleen in de PC-versie zowel de Strokeplay en Stableford uitslag kan zien. In de mobiele omgeving zie je alleen de uitslag zoals de wedstrijd als spelvorm is aangemaakt.

Category: WTC

Nee, de PPBN is “Van en voor de leden”. WTC-leden die minimaal HCP-lid zijn (€ 5,- per jaar) kunnen een mail sturen naar bondsbureau@ppbn.nl.

Zij krijgen dan “extra” rechten om competities aan te maken en te verwerken. Wel is het zo dat alle deelnemers van de competitie, ook minimaal HCP-lid moeten zijn om deel te nemen.

Voor meer informatie over het lidmaatschap klik HIER. Indien een WTC graag collectief meerdere leden wilt aanmelden biedt de PPBN hierin ook mogelijkheden. Neem hiervoor contact op met de ledenadministratie op ledenadministratie@ppbn.nl.

Categories: Leden, WTC

 
PPBN - Pitch en Putt Bond NL

GRATIS
BEKIJK