Pitch en Putt Bond Nederland - PPBN

Toernooi informatie + Flight indeling ronde 1 NK Clubteams ‘t Lohr

Op zaterdag 5 oktober wordt op Golfclub ‘t Lohr het NK Clubteams gespeeld. Het format vind je HIER. Inmiddels hebben alle team captains een mail gekregen met een betaallink. Indien je deze niet ontvangen hebt, mail dan naar bondsbureau@ppbn.nl.


Flight indeling ronde 1

Tijdens de eerste ronde bepaal je zelf welke duo’s van je team in een flight lopen. Bedenk voorafgaande aan de ronde wie met wie loopt en op welke hole start.

Aanvullingen t.o.v. het toernooiformat

Het verzoek is om onderstaande aanvullingen goed door te nemen. Ondanks dat de puntentelling tijdens ronde 2 t/m 4 zeer eenvoudig is, zagen we vorig jaar de meest exotische ingevulde varianten :). Voor de duidelijkheid krijg je 2 punten bij winst, 1 punt voor een gelijkspel en 0 punten voor een verloren partij:

  1. Spelers lopen in ronde 1 met een teamlid samen in een flight. Marker zijn voor een teamlid is niet toegestaan.
  2. Na ronde 1 krijgen de team captains a.d.v. de poule verdeling en positie in de poule een formulier waarin zij voor ronde 2 en 3 de namen moeten invullen wie welk format speelt. Op dit formulier zien zij meteen op welke hole de teamleden moeten starten.
  3. Dit formulier leveren zij voorafgaande aan ronde 2 in, zodat de wedstrijdleiding hier een kopie van kan maken. Het tussentijds aanpassen van de indeling van de namen is niet toegestaan en moeten overeenkomen met de kopie van de wedstrijdleiding.
  4. Vervolgens krijgen zij deze terug en houden deze gedurende ronde 2 en 3 bij zich.
  5. Na ronde 2 lopen de spelers naar de start hole van ronde 3 en wachten op het startsignaal van de wedstrijdleiding.
  6. Op het formulier vullen de team captains aan de hand van de resultaten de punten in. Na afloop van ronde 3 leveren de team captains het formulier bij de wedstrijdleiding in.
  7. Nadat de punten verwerkt zijn krijgen de team captains een nieuw formulier voor ronde 4 waarin zij de namen moeten invullen wie op welke hole speelt.
  8. Dit formulier leveren zij voorafgaande aan ronde 4 in, zodat de wedstrijdleiding hier een kopie van kan maken. Het tussentijds aanpassen van de indeling van de namen is niet toegestaan en moeten overeenkomen met de kopie van de wedstrijdleiding.
  9. Vervolgens krijgen zij deze terug en houden deze gedurende ronde 4 bij zich. Op het formulier vullen de team captains aan de hand van de resultaten de punten in. Na afloop van ronde 4 leveren de team captains het formulier bij de wedstrijdleiding in.

Hierboven zie je een voorbeeld van de nummer 1 (na ronde 1) in poule goud (Goud1) en hoe een formulier door de team captain ingevuld zou kunnen zijn na ronde 2 en 3.

Uitleg puntentelling uitslag ronde 2: Greensome A en B winnen en krijgen 2 punten. Foursome C en D verliezen en krijgen 0 punten. Single E wint en krijgt 2 punten. Single F speelt gelijk en krijgt 1 punt.

Uitleg puntentelling uitslag ronde 3: Greensome A en B verliezen en krijgen 0 punten. Foursome C en D spelen gelijk en krijgen 1 punt. Single E en Single F winnen en krijgen 2 punten per winstpartij.